Foredrag med
 Simon høegmark

- Giver dig stof til eftertanke!

Naturens helbredende kræfter


Naturen er noget af det hotteste lige nu i erhverslivet og i sundhedssektoren - fordi naturen er det stærkeste redskab, vi har imod stress og stressrelaterede sygdomme! Naturen er det bedste sted at tænke kreativt og innovativt, og at finde ro og komme sig efter sygdom. 

  • Naturen er det bedste sted at tænke kreativt!
  • Naturen bedømmer os ikke! 
  • Naturen har helbredende kræfter!

Foredraget giver stof til eftertanke og berører. Det handler om arven fra vores forfædre, og det handler om vores urinstinkter. Hvad kan vi lære af jæger-samlerkulturen i forhold til vores moderne liv? Hvordan kan vi ændre vores liv fra et stressende hamsterhjul til et liv med større nærvær og glæde? Hvordan kan begrebet "woodcraft" og æstetisk sansning af naturen bruges til at få os til at føle os trygge, til at finde tilbage til os selv, til behandling og til at tænke kreativt og nyskabende?

Naturen bedømmer os ikke. Den forventer ikke noget af os. Naturen er neutral. I naturen kan vi nulstilles og komme i balance. Foredraget bygger på evolutionspsykologien. Hvad er det for mekanismer, vi har med fra naturen? Hvilken mentale redskaber har vi brugt til at overleve, da vi boede i naturen? Det er stadig de redskaber, vi har til rådighed i dag. Dem vi har brug for at genopdage. 

Simon kommer også i sine foredrag ind på den nyeste hjerneforskning. Forskningen kan fortælle os, hvad der sker med hjernen, når vi er i naturen. Hvilke sansninger, stemninger, tid og rum, kan vi opfatte i naturen, og hvordan kan de fænomener have en helbredende kraft? Og hvad er det, der indvirker så stærkt på vores krop, psyke og ånd, når vi opholder os i naturen?

Tag med på en sanselig rejse ind i naturens helbredende kræfter. Få et historisk oprids af, hvordan naturen har hjulpet os i svære tider gennem de sidste 5.000 år f.eks. i Japan. Få også en indsigt i, hvad international forskning kan fortælle os om effekten af at bruge naturen som medbehandler i sundhedssystemer over hele verden. 

Simons foredrag inkluderer altid praktiske øvelser. Alle får konkrete redskaber med hjem, der kan arbejdes videre med i hverdagens møde med borgerne i fx sundhedshuset, på skolerne, i ældreplejen, i psykiatrien eller til forbedring af studiemiljø og arbejdsmiljø for studerende eller ansatte eller til innovation og nytænkning i virksomheden.  

Kontakt og booking

Du er velkommen til at oprette en forespørgsel nedenfor, hvis du ønsker at booke et foredrag med Simon, eller blot har et spørgsmål

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.